• Journalist en schrijver Peter Brusse signeert Onder de Mensen bij Boekhandel Snoek .

Journalist en schrijver Peter Brusse signeert zijn biografie over vader M.J. Brusse bij Boekhandel Snoek .
Zaterdag 29 april 2017 ,vanaf 15.00 uur 
Peter zal ook vertellen over "Onder de mensen" !

Peter Brusse heeft zijn vader, Maria Joseph Brusse, nauwelijks gekend. Hij stierf op 67-jarige leeftijd toen Peter zelf nog geen vijf jaar oud was. M.J. Brusse was een pionier en vernieuwer, maar dat wisten Peter en zijn broers op dat moment niet.

In deze bijzondere journalistieke zoektocht keert Peter Brusse terug naar de dagen van zijn vader. Niet alleen schetst hij met groot inlevingsvermogen
en veel kennis van zaken het meeslepende leven van de journalistieke pionier, ook reconstrueert hij aan de hand van zijn reportages hoe Nederland er aan het begin van de twintigste eeuw voor stond.

M.J. Brusse (1873-1941) verwierf zijn naam en faam in Rotterdam. Hij ontpopte zich tot sociaal bewogen journalist, die de armoede en ellende beschreef aan de zelfkant van de samenleving. Zijn stijl en vorm van reportages waren nieuw en persoonlijk.
Vermomd als zeeman - undercover - ervoer hij aan den lijve hoe zeelieden werden afgeperst en bestolen. In stinkende sloppenwijken liet hij alleenstaande en wanhopige moeders en werkloze vaders aan het woord. Zijn reportages in de Nieuwe Rotterdamsche Courant leidden tot Kamervragen, wetswijzigingen en enquêtes. Boefje, zijn bekendste boek, werd bewerkt tot toneelstuk en met succes verfilmd. Maar het zware, gepassioneerde leven eiste zijn tol. Vol vertwijfeling bleef hij zich afvragen of journalistiek wel genoeg diepte en inhoud had.

Onder de mensen is een magistraal boek, waarin geschiedschrijving, biografie en memoires moeiteloos in elkaar overgaan.

Peter Brusse (1936) is schrijver, journalist en voormalig hoofdredacteur van het NOS Journaal. Hij studeerde Rechten in Amsterdam en raakte bij het grote publiek bekend als verslaggever in Londen, waarover hij verschillende bestsellers schreef.

 


Rinus Israel signeert IJzeren Rinus

Op zaterdag 18 maart 2017 komt Feyenoord clubicoon Rinus Israel naar Boekhandel Snoek om zijn biografie te signeren,die verschijnt tgv zijn 75e verjaardag !

Het voetballeven van clubicoon Rinus Israel in woord en beeld.

Op 6 mei 1970 maakt Feyenoord-aanvoerder Rinus Israel in de Europa Cup I-finale in Milaan tegen Celtic de belangrijke gelijkmaker. Na de winnende treffer van Ove Kindvall neemt Israel namens zijn team de belangrijkste Europese beker in ontvangst. Terug in Nederland - een dag na de indrukwekkende ontvangst door een enorme mensenmassa in Rotterdam - opent de aanvoerder van Feyenoord én Oranje om precies 08.30 uur zijn sigarenzaak.

Rinus Israel (19 maart 1942) is in de tweede helft van de jaren zestig en de eerste helft van de jaren zeventig het boegbeeld van Feyenoord. Samen met Theo De Tank Laseroms vormt Rinus IJzeren Rinus Israel een meedogenloos verdedigingscentrum. Volgens de legendarische trainer Ernst Happel was Israel in die tijd de beste libero ter wereld.

'Dat waren andere tijden,' zegt Israel anno 2017. Goede tijden, maar ook slechte tijden in het Feyenoord-shirt komen voorbij. Israels laatste twee jaren in De Kuip zijn uiterst moeizaam door twee zware knieblessures.

Op 32-jarige leeftijd probeert Israel in 1974 bij Excelsior tóch nog een doorstart te maken. Een jaar later wordt de veteraan uitverkozen tot Voetballer van het jaar. Er volgt een mooie transfer naar PEC Zwolle. Met de Zwollenaren wordt Israel in 1978 kampioen van de Eerste Divisie en keert hij terug in de eredivisie. Daar is de onverwoestbare verdediger nog actief tot zijn 40ste (!).

Ook Israels trainersavonturen in binnen- en buitenland worden in deze uitgebreid beschreven. Als trainer blijkt Marinus David Israel eveneens van IJzer te zijn. Pas op zeventigjarige leeftijd gooit hij zijn trainersplunje voor de laatste keer in de wasmand. Hij is tegenwoordig nog regelmatig te horen als voetbalcommentator.

'Een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is de gouden jaren van het Nederlandse voetbal'

(fragment) Eind jaren zestig speelt Go Ahead tegen Feyenoord. Na een halfhoge voorzet wil de kleine Jantje Veenstra de bal inkoppen. Maar verdediger Laseroms raakt de bal plus het hoofd van de ongelukkige Veenstra. Uitgeteld op gras liggend druipt het bloed uit zijn mond. Hij is een paar tanden kwijt. Israel probeert Veenstra op te monteren: 'Kom op, Jantje. Effe de tanden op mekaar!'

Harry Walstra (1965) schreef o.a. voor Elf, Voetbal Magazine en Half3. Eerder publiceerde hij Nederlandse voetbalhistorie, de jaren 70 en Vedette aan de zijlijn. 

 

 

Lancering De Huismeester in Boekhandel Snoek

Op vrijdag 30 september lanceert Esther Vermeulen haar nieuwe boek

De Huismeester ( Bureau MaRiT deel 6 )  in Boekhandel Snoek

Aanvang 16.00 uur

Marit Johansen, privédetective en eigenaar van detectivebureau Bureau MaRiT op het Noordereiland in Rotterdam, geeft gehoor aan de noodkreet van Marc en Elsa Horn uit Barendrecht. De zoon van het echtpaar wordt al sinds het weekend vermist. Als vierentwintig uur later de politie wordt ingeschakeld, blijft ook het detectivebureau betrokken bij de opsporing van de achttienjarige jongen. 

Bij gebrek aan aanknopingspunten, ziet Marit zich gedwongen de hulp in te schakelen van iemand die een dubieuze rol in haar verleden heeft gespeeld. De situatie dreigt totaal uit de hand te lopen als de zoektocht naar twee jongens een geheel eigen leven gaat leiden. Als de emoties hoog oplopen, komt een mysterieuze dood in een ander daglicht te staan. Wie is de HuisMeester eigenlijk en welke rol speelt hij bij de verdwijning van Mat Horn? Uiteindelijk lijkt deze zaak ook zijn weerslag te hebben op het detectivebureau van Marit Johansen. 


Een meeslepende, huiveringwekkende detective met in de kern een zeer actueel thema: gameverslavingen. 
Behalve het boek is er ook een bijzondere app: download de gratis izi-TRAVEL-app op je telefoon en maak een mooie wandeling over het Noordereiland. Je loopt langs de oevers van de Maas en ontdekt het detectivebureau MaRiT.

 

 

THOMAS VERHAAR SIGNEERT BOEK OVER KAMPIOENSJAAR SPARTA IN BOEKHANDEL SNOEK 

Voetballer Thomas Verhaar signeert aanstaande woensdagmiddag 3 augustus in de Rotterdamse boekhandel Snoek op de Meent van 16.00-17.00 uur het boek 'Kampioen op het Kasteel, het complete verhaal van een onvergetelijk kampioensjaar'. Ook de schrijver van het boek, journalist Anton Slotboom, schuift aan bij de signeersessie. Het boek gaat over het jaar waarin Sparta Rotterdam kampioen van de eerste divisie werd en promoveerde.
 
 
Sparta kampioen! Wie dat aan het begin van het seizoen 2015-2016 durfde te beweren werd voor gek verklaard. Maar de droom werd werkelijkheid, en in een knotsgek seizoen gaf Sparta roemruchte clubs als NAC, VVV en Go Ahead Eagles het nakijken. Op een onvergetelijke maandagavond in april werd de Kasteelclub tot de allerbeste van de Jupiler League gekroond. In dit boek blikken betrokkenen terug op een zalig overwinningsjaar. Spelers, trainers, fans en bestuursleden: allemaal komen ze aan het woord. Smakelijk zijn hun anekdotes, hun verhalen en hun herinneringen. Kampioen op het Kasteel neemt de lezer mee naar een rood-wit jaar om nooit meer te vergeten.

 

 

Voetballegende Kees Rijvers komt naar Boekhandel Snoek

Kees Rijvers ( 90 jaar ! ) signeert zijn biografie Prof in Boekhandel Snoek op zaterdag 18 juni 2016 ,vanaf 15.00 uur !
Met zijn vertrek naar Saint-Étienne in 1950 werd Kees Rijvers een van de eerste Nederlandse profvoetballers. De KNVB sprak er schande van en Rijvers was niet meer welkom in het Nederlands elftal. In Frankrijk werd hij speler van het jaar, en in Parijs dwong hij met een gelegenheidselftal van Nederlandse profs in de legendarische Watersnoodwedstrijd het Franse team op de knieën. Na de invoering van het betaald voetbal in Nederland keerde Rijvers terug bij Oranje. Met Faas Wilkes en Abe Lenstra vormde hij het beruchte ‘Gouden Binnentrio’.Kees was onder meer speler bij Feyenoord en NAC. Later werd Rijvers een buitengewone trainer. Hij beleefde successen met FC Twente en PSV en stond als bondscoach aan de wieg van de gouden generatie met Van Basten en Gullit, maar ging ook door een diep dal toen Oranje zich niet plaatste voor het EK van 1984.
Kees Rijvers vertelt nu voor het eerst zijn hele verhaal aan journalist en kleindochter Antje Veld. Het meeslepende leven van een eigenzinnige en gedreven man die met hart en ziel streed voor het allerbeste voetbal.
 
                                          
 

 

   Signeersessie Kees Jansma in Boekhandel Snoek

Op zaterdag 14 mei signeert de bekende sportjournalist en presentator Kees Jansma zijn nieuwe boek

                   Terug naar Hilversum                                   

                                            

Kees is vanaf 14.30 uur aanwezig aan de Meent 126 ,Rotterdam

Over het boek

Precies een halve eeuw staat Kees Jansma beroepshalve langs de lijn en nog steeds is hij niet uitgekeken, uitgeschreven en uitgepraat over sport.
In Terug naar Hilversum neemt hij ons mee in zijn universum.
We schieten door de tijd, van WK voetbal naar Olympische Spelen en weer terug. Er zijn ontmoetingen met Cruijff en Van Hanegem, maar ook met Van Persie en Royston Drenthe, met Romario en Aad Mansveld, maar ook met Ties Kruize en Bart Veldkamp.
Jansma is openhartig. Over de sfeer in de kleedkamer van Oranje, over zijn beroemde één-tweetjes met Rinus Michels en over zijn ontmoetingen met de groten der aarde, maar ook over zijn blunders, zijn twijfels, zijn verdriet en over de momenten dat hij weer even 'heel moe' werd van zichzelf.
Terug naar Hilversum is het openhartige relaas van een sportverslaafde workaholic, een sentimenteel familiemens, maar bovenal een groot vakman met een carrière als een jongensboek.   

www.facebook.com/boekhandel.snoek 

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om die middag zelf aanwezig te zijn bij dit evenement,maar u bent wel geinteresseerd in een gesigneerd exemplaar,laat het ons svp weten via info@boekhandelsnoek.nl
 
 of 010-4139666,dan zorgen wij voor een exemplaar,voorzien van handtekening en/of opdracht! 
 
Boekhandel Snoek
Meent 126 ,3011 JS Rotterdam  

010-4139666 

www.boekhandelsnoek.nl

 

 

 

 

  • Winkelmandje