• Nijntje op de fiets opse rotjeknors

Jan Booister signeert bij Boekhandel Snoek

 

Schrijver en striptekenaar Jan Booister signeert zijn nieuwe stripverhaal O.M.D.D.I.H.T.V. in Boekhandel Snoek 
Zaterdag 28 oktober.,vanaf 13.00 uur

 

De titel is de afkorting van Om Met De Deur In Huis Te Vallen. "Dat komt omdat we leven in een tijd van afkortingen," aldus de tekenaar.

 

Signeersessie Nijntje op de fiets opse rotjeknors

Cabaretier Gerard Cox leest Nijntje op de fiets opse rotjeknors voor in Boekhandel Snoek op zaterdag 23 september 16.00u !

Gerard zal deze derde Nijntje in het Rotterdams ook signeren samen met zijn vaste pianist en medevertaler Bert Nicodem

Nijntje op de fiets opse rotjeknors gaat over de wens van nijntje om later te gaan fietsen: 'as ik een grote nijn ben, dan lijkt het me wel iets, dat ik 's cool ga crosse, lekker op me fiets'.

Cox en Nicodem vertaalden eerder opa en oma pluis en nijntje in de dierentuin naar het Rotterdams.

 

 

Bas van Toor signeert Allememaggies! in Boekhandel Snoek

Als Clown Bassie komt Bas (Bassie & Adriaan) op zaterdag 15 juli naar Boekhandel Snoek om zijn boek #Allememaggies! te signeren. Nederlands bekendste clown is rond 15.00 uur aanwezig aan de Meent 126
Bij aankoop van het boek krijgen fans een originele button cadeau !
Dat ga ik alvast aan de binnenkant van mijn ogen bekijken !!


 

‘Allememaggies!’ is een verzameling autobiografische verhalen van Bas van Toor, bij met name de jongere generaties vooral bekend als Clown Bassie van het populaire televisieduo Bassie & Adriaan. Maar veel (groot)ouders van de ‘vriendjes en vriendinnetjes’ zullen Bas ook kennen van de acrobatenact ‘The Crocksons’, waarmee hij samen met zijn broer Aad over de hele wereld optrad in alle grote theaters en nachtclubs.
In dit boek ontpopt Bas van Toor zich als een rasverteller. Hilarische anekdotes over het artiestenleven worden moeiteloos afgewisseld met ontroerende verhalen over bezoekjes aan doodzieke kindjes. Op het ene moment lopen de tranen over je wangen van het lachen, terwijl je even later een traantje van ontroering wegpinkt.
‘Allememaggies!’ laat de lezer niet alleen smullen van de belevenissen van een artiest in hart en nieren, maar is ook een verrassende kennismaking met Bas van Toor zelf. De man áchter de rode neus, die na 57 jaar nog altijd smoorverliefd blijkt te zijn op zijn vrouw Coby en als een apetrotse opa vertelt over zijn kleinkinderen. Maar die ook heel boeiend verhaalt over toevallige ontmoetingen met bijzondere mensen, variërend van een beroemde veldmaarschalk tot een jonge
straatventer uit Brazilië. Stuk voor stuk belevenissen waarbij zijn alter ego Bassie zou hebben geroepen: “Allememaggies!”

 Signeersessie Frits Korthals Altes in Boekhandel Snoek

Op vrijdag 7 juli signeert Frits Korthals Altes (86),minister van Staat en voormalig minister van justitie, zijn boek
Zeven politieke levens,Herinneringen in dossiers bij Boekhandel Snoek ! De in Rotterdam woonachtige politicus is vanaf 15.00 uur aanwezig in de boekhandel.
In Zeven politieke levens. Herinneringen in dossiers beschrijft Frits Korthals Altes de belangrijkste gebeurtenissen uit zijn politieke carrière. Het boek is geen gewone biografie en bevat meer dan alleen herinneringen


Aad van Toor signeert Moe ,ik kan een salto ! in Boekhandel Snoek

Zaterdag 1 juli 2017 ,16.00 uur !


Signeersessie Van Kuip naar Coolsingel in Boekhandel Snoek
Zondag 18 juni 12.00 uur 

Van Kuip naar Coolsingel ,Clubliefde in ons kampioensjaar
door Robert van Brandwijk en Steven van der Hoeven 
 

14 mei 2017: die datum staat voor altijd in honderdduizenden rood-witte harten gegrift. Maar de weg naar het kampioenschap was, geheel op z’n Feyenoords, tot aan de finishlijn bezaaid met hoogte- en dieptepunten. Maanden vol hoop (‘Zou het dan nu écht gebeuren?’) en vrees (‘We gaan het toch niet nog uit handen geven?’). In die maanden trokken Robert van Brandwijk en Steven van der Hoeven op met mensen die met hart en ziel aan de club verbonden zijn: supporters, clubambassadeurs Gerard Meijer en Ben Wijnstekers, Peter Houtman en stadion-dj Bootsy Paul, oer-Feyenoorder Gaston Taument en Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel. De auteurs laten zien hoe Feyenoordliefde families samenbrengt, vriendschappen smeedt en zelfs levens redt. Van Kuip naar Coolsingel onderzoekt wat het betekent om Feyenoorder te zijn. De achtbaan van spanning, het hunkeren naar succes en natuurlijk de bevrijdende uitbarsting van vreugde toen het ein-de-lijk zover was. Dit boek is een ode aan de clubliefde en een monument voor een onvergetelijk seizoen.
 
 
Robert van Brandwijk ‘debuteerde’ op 17 september 1969 als supporter van #Feyenoord bij de Europacupwedstrijd tegen KR Reykjavik (12-2). Hij was van 2008 tot eind 2016 hoofdredacteur van Metro en daarvoor verslaggever en redactiechef van AD Sportwereld.
Steven van der Hoeven is al jaren samen met zijn vader, broer, zus en schoonzus seizoenkaarthouder op Vak V. Hij werkte vijf seizoenen als redacteur voor #Feyenoord. Van #Kuip naar #Coolsingel is het vierde boek over Feyenoord waaraan hij meewerkt.
 

 Signeersessie Hugo Borst in Boekhandel Snoek

Op zaterdag 3 juni signeert Hugo Borst zijn nieuwe boek Ach,Moedertje in Boekhandel Snoek 

Hugo zal geinterviewd worden door Mirjam de Witte , journaliste en presentatrice ( o.a. RTV Rijnmond ). Hugo zal ook voorlezen en hij wil graag met het publiek in gesprek .

De Rotterdamse schrijver en journalist is vanaf 14.00 uur aanwezig !

De moeder van Hugo Borst lijdt sinds enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer en woont inmiddels op een gesloten afdeling in het Verpleeghuis. In Ach, moedertje volgen we haar dagelijkse leven - en dat van haar acht medebewoners.
Van heel dichtbij schrijft Hugo over zijn moeders achteruitgang, over het verdriet om wat verloren gaat, de terugkerende valpartijen én het plezier in de bonte woongroep, want gelachen wordt er heus. Maar er is ook ergernis. Hugo maakt zich kwaad over de gigantische werkdruk van de verzorgenden in het Verpleeghuis, en de arrogantie van de zorgbestuurders. Trouw gaat hij bij ma op bezoek, en zittend aan haar zijde vraagt hij zich af wat er van haar leven nog over is.
 

Ach, moedertje is een intiem, geestig en spannend verslag uit het Verpleeghuis. Het is het vervolg op de bestseller Ma (meer dan 100.000 verkochte exemplaren) en gebaseerd op de gelijknamige wekelijkse kroniek in het AD.

 

 

 


Signeersessie Oorlogsouders in Boekhandel Snoek

Op zaterdag 6 mei 2017 komt schrijfster Isabel van Boetzelaer naar Rotterdam voor een signeersessie in Boekhandel Snoek.

Zij zal vertellen over haar zojuist verschenen boek Oorlogsouders ,een familiekroniek over goed en fout in twee adellijke families.

Rond 14.00 uur zal Isabel aanwezig zijn aan de Meent 126 

Eind jaren dertig raakt Willem, baron van Boetzelaer in pro-Duitse invloedssferen. Tijdens de oorlog neemt hij dienst bij de Waffen SS. Hij strijdt tegen de Russen. Terug in Nederland aanvaardt hij een rechercheursbaan bij de onder Duitse dominantie staande Haagse politie - met vreselijke consequenties. Na de oorlog wordt Willem ter dood veroordeeld, later omgezet in levenslang.

Isabels Duitse moeder, Ingrid, baronesse von der Recke, groeit op in een welstandig Pruissisch gezin. Haar vader verzet zich, waar mogelijk, tegen het nazisme. Aan het einde van de oorlog onderneemt Ingrid een bizarre vlucht. Ze belandt in Amerikaanse en vervolgens in Russische gevangenschap. Tijdens de communistische bezetting raakt de familie von der Recke alle bezittingen kwijt, waaronder het stamslot. Jarenlang leeft men in bittere armoede.

Wanneer Willem (pas vrijgelaten in 1957) en Ingrid elkaar ontmoeten zijn beiden zwaar getekend door hun belevenissen in en na de oorlog. Samen trachten ze, gebukt onder hun verleden en omringd door een hen vijandige wereld, een nieuw bestaan op te bouwen.

Isabel van Boetzelaer, het enige kind van Willem en Ingrid, ervaart dat haar ouders' littekens ook haar pijn doen. Ze begint een speurtocht - een 'odyssee' in eigen bewoordingen - naar wat Willem heeft bezield om zo hardnekkig aan de verkeerde kant te staan. Ook stuit ze op de ongelooflijke avonturen van haar moeder tijdens de oorlog. Hoe slaagden Willem en Ingrid er in samen de trauma's uit hun verleden en heden te verwerken?

Isabel barones van Boetzelaer (1961) danste bij het Nationale Ballet. Een rugblessure zorgde ervoor dat ze het roer moest omgooien. Ze volgde een studie communicatiewetenschappen. Nu verzorgt ze nu trainingen in de Duitse taal en personal language coaching.


Journalist en schrijver Peter Brusse signeert zijn biografie over vader M.J. Brusse bij Boekhandel Snoek .
Zaterdag 29 april 2017 ,vanaf 15.00 uur 
Peter zal ook vertellen over "Onder de mensen" !

Peter Brusse heeft zijn vader, Maria Joseph Brusse, nauwelijks gekend. Hij stierf op 67-jarige leeftijd toen Peter zelf nog geen vijf jaar oud was. M.J. Brusse was een pionier en vernieuwer, maar dat wisten Peter en zijn broers op dat moment niet.

In deze bijzondere journalistieke zoektocht keert Peter Brusse terug naar de dagen van zijn vader. Niet alleen schetst hij met groot inlevingsvermogen
en veel kennis van zaken het meeslepende leven van de journalistieke pionier, ook reconstrueert hij aan de hand van zijn reportages hoe Nederland er aan het begin van de twintigste eeuw voor stond.

M.J. Brusse (1873-1941) verwierf zijn naam en faam in Rotterdam. Hij ontpopte zich tot sociaal bewogen journalist, die de armoede en ellende beschreef aan de zelfkant van de samenleving. Zijn stijl en vorm van reportages waren nieuw en persoonlijk.
Vermomd als zeeman - undercover - ervoer hij aan den lijve hoe zeelieden werden afgeperst en bestolen. In stinkende sloppenwijken liet hij alleenstaande en wanhopige moeders en werkloze vaders aan het woord. Zijn reportages in de Nieuwe Rotterdamsche Courant leidden tot Kamervragen, wetswijzigingen en enquêtes. Boefje, zijn bekendste boek, werd bewerkt tot toneelstuk en met succes verfilmd. Maar het zware, gepassioneerde leven eiste zijn tol. Vol vertwijfeling bleef hij zich afvragen of journalistiek wel genoeg diepte en inhoud had.

Onder de mensen is een magistraal boek, waarin geschiedschrijving, biografie en memoires moeiteloos in elkaar overgaan.

Peter Brusse (1936) is schrijver, journalist en voormalig hoofdredacteur van het NOS Journaal. Hij studeerde Rechten in Amsterdam en raakte bij het grote publiek bekend als verslaggever in Londen, waarover hij verschillende bestsellers schreef.

 


Rinus Israel signeert IJzeren Rinus

Op zaterdag 18 maart 2017 komt Feyenoord clubicoon Rinus Israel naar Boekhandel Snoek om zijn biografie te signeren,die verschijnt tgv zijn 75e verjaardag !

Het voetballeven van clubicoon Rinus Israel in woord en beeld.

Op 6 mei 1970 maakt Feyenoord-aanvoerder Rinus Israel in de Europa Cup I-finale in Milaan tegen Celtic de belangrijke gelijkmaker. Na de winnende treffer van Ove Kindvall neemt Israel namens zijn team de belangrijkste Europese beker in ontvangst. Terug in Nederland - een dag na de indrukwekkende ontvangst door een enorme mensenmassa in Rotterdam - opent de aanvoerder van Feyenoord én Oranje om precies 08.30 uur zijn sigarenzaak.

Rinus Israel (19 maart 1942) is in de tweede helft van de jaren zestig en de eerste helft van de jaren zeventig het boegbeeld van Feyenoord. Samen met Theo De Tank Laseroms vormt Rinus IJzeren Rinus Israel een meedogenloos verdedigingscentrum. Volgens de legendarische trainer Ernst Happel was Israel in die tijd de beste libero ter wereld.

'Dat waren andere tijden,' zegt Israel anno 2017. Goede tijden, maar ook slechte tijden in het Feyenoord-shirt komen voorbij. Israels laatste twee jaren in De Kuip zijn uiterst moeizaam door twee zware knieblessures.

Op 32-jarige leeftijd probeert Israel in 1974 bij Excelsior tóch nog een doorstart te maken. Een jaar later wordt de veteraan uitverkozen tot Voetballer van het jaar. Er volgt een mooie transfer naar PEC Zwolle. Met de Zwollenaren wordt Israel in 1978 kampioen van de Eerste Divisie en keert hij terug in de eredivisie. Daar is de onverwoestbare verdediger nog actief tot zijn 40ste (!).

Ook Israels trainersavonturen in binnen- en buitenland worden in deze uitgebreid beschreven. Als trainer blijkt Marinus David Israel eveneens van IJzer te zijn. Pas op zeventigjarige leeftijd gooit hij zijn trainersplunje voor de laatste keer in de wasmand. Hij is tegenwoordig nog regelmatig te horen als voetbalcommentator.

'Een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is de gouden jaren van het Nederlandse voetbal'

(fragment) Eind jaren zestig speelt Go Ahead tegen Feyenoord. Na een halfhoge voorzet wil de kleine Jantje Veenstra de bal inkoppen. Maar verdediger Laseroms raakt de bal plus het hoofd van de ongelukkige Veenstra. Uitgeteld op gras liggend druipt het bloed uit zijn mond. Hij is een paar tanden kwijt. Israel probeert Veenstra op te monteren: 'Kom op, Jantje. Effe de tanden op mekaar!'

Harry Walstra (1965) schreef o.a. voor Elf, Voetbal Magazine en Half3. Eerder publiceerde hij Nederlandse voetbalhistorie, de jaren 70 en Vedette aan de zijlijn. 

 

 

Lancering De Huismeester in Boekhandel Snoek

Op vrijdag 30 september lanceert Esther Vermeulen haar nieuwe boek

De Huismeester ( Bureau MaRiT deel 6 )  in Boekhandel Snoek

Aanvang 16.00 uur

Marit Johansen, privédetective en eigenaar van detectivebureau Bureau MaRiT op het Noordereiland in Rotterdam, geeft gehoor aan de noodkreet van Marc en Elsa Horn uit Barendrecht. De zoon van het echtpaar wordt al sinds het weekend vermist. Als vierentwintig uur later de politie wordt ingeschakeld, blijft ook het detectivebureau betrokken bij de opsporing van de achttienjarige jongen. 

Bij gebrek aan aanknopingspunten, ziet Marit zich gedwongen de hulp in te schakelen van iemand die een dubieuze rol in haar verleden heeft gespeeld. De situatie dreigt totaal uit de hand te lopen als de zoektocht naar twee jongens een geheel eigen leven gaat leiden. Als de emoties hoog oplopen, komt een mysterieuze dood in een ander daglicht te staan. Wie is de HuisMeester eigenlijk en welke rol speelt hij bij de verdwijning van Mat Horn? Uiteindelijk lijkt deze zaak ook zijn weerslag te hebben op het detectivebureau van Marit Johansen. 


Een meeslepende, huiveringwekkende detective met in de kern een zeer actueel thema: gameverslavingen. 
Behalve het boek is er ook een bijzondere app: download de gratis izi-TRAVEL-app op je telefoon en maak een mooie wandeling over het Noordereiland. Je loopt langs de oevers van de Maas en ontdekt het detectivebureau MaRiT.

 

 

THOMAS VERHAAR SIGNEERT BOEK OVER KAMPIOENSJAAR SPARTA IN BOEKHANDEL SNOEK 

Voetballer Thomas Verhaar signeert aanstaande woensdagmiddag 3 augustus in de Rotterdamse boekhandel Snoek op de Meent van 16.00-17.00 uur het boek 'Kampioen op het Kasteel, het complete verhaal van een onvergetelijk kampioensjaar'. Ook de schrijver van het boek, journalist Anton Slotboom, schuift aan bij de signeersessie. Het boek gaat over het jaar waarin Sparta Rotterdam kampioen van de eerste divisie werd en promoveerde.
 
 
Sparta kampioen! Wie dat aan het begin van het seizoen 2015-2016 durfde te beweren werd voor gek verklaard. Maar de droom werd werkelijkheid, en in een knotsgek seizoen gaf Sparta roemruchte clubs als NAC, VVV en Go Ahead Eagles het nakijken. Op een onvergetelijke maandagavond in april werd de Kasteelclub tot de allerbeste van de Jupiler League gekroond. In dit boek blikken betrokkenen terug op een zalig overwinningsjaar. Spelers, trainers, fans en bestuursleden: allemaal komen ze aan het woord. Smakelijk zijn hun anekdotes, hun verhalen en hun herinneringen. Kampioen op het Kasteel neemt de lezer mee naar een rood-wit jaar om nooit meer te vergeten.

 

 

Voetballegende Kees Rijvers komt naar Boekhandel Snoek

Kees Rijvers ( 90 jaar ! ) signeert zijn biografie Prof in Boekhandel Snoek op zaterdag 18 juni 2016 ,vanaf 15.00 uur !
Met zijn vertrek naar Saint-Étienne in 1950 werd Kees Rijvers een van de eerste Nederlandse profvoetballers. De KNVB sprak er schande van en Rijvers was niet meer welkom in het Nederlands elftal. In Frankrijk werd hij speler van het jaar, en in Parijs dwong hij met een gelegenheidselftal van Nederlandse profs in de legendarische Watersnoodwedstrijd het Franse team op de knieën. Na de invoering van het betaald voetbal in Nederland keerde Rijvers terug bij Oranje. Met Faas Wilkes en Abe Lenstra vormde hij het beruchte ‘Gouden Binnentrio’.Kees was onder meer speler bij Feyenoord en NAC. Later werd Rijvers een buitengewone trainer. Hij beleefde successen met FC Twente en PSV en stond als bondscoach aan de wieg van de gouden generatie met Van Basten en Gullit, maar ging ook door een diep dal toen Oranje zich niet plaatste voor het EK van 1984.
Kees Rijvers vertelt nu voor het eerst zijn hele verhaal aan journalist en kleindochter Antje Veld. Het meeslepende leven van een eigenzinnige en gedreven man die met hart en ziel streed voor het allerbeste voetbal.
 
                                          
 

 

   Signeersessie Kees Jansma in Boekhandel Snoek

Op zaterdag 14 mei signeert de bekende sportjournalist en presentator Kees Jansma zijn nieuwe boek

                   Terug naar Hilversum                                   

                                            

Kees is vanaf 14.30 uur aanwezig aan de Meent 126 ,Rotterdam

Over het boek

Precies een halve eeuw staat Kees Jansma beroepshalve langs de lijn en nog steeds is hij niet uitgekeken, uitgeschreven en uitgepraat over sport.
In Terug naar Hilversum neemt hij ons mee in zijn universum.
We schieten door de tijd, van WK voetbal naar Olympische Spelen en weer terug. Er zijn ontmoetingen met Cruijff en Van Hanegem, maar ook met Van Persie en Royston Drenthe, met Romario en Aad Mansveld, maar ook met Ties Kruize en Bart Veldkamp.
Jansma is openhartig. Over de sfeer in de kleedkamer van Oranje, over zijn beroemde één-tweetjes met Rinus Michels en over zijn ontmoetingen met de groten der aarde, maar ook over zijn blunders, zijn twijfels, zijn verdriet en over de momenten dat hij weer even 'heel moe' werd van zichzelf.
Terug naar Hilversum is het openhartige relaas van een sportverslaafde workaholic, een sentimenteel familiemens, maar bovenal een groot vakman met een carrière als een jongensboek.   

www.facebook.com/boekhandel.snoek 

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om die middag zelf aanwezig te zijn bij dit evenement,maar u bent wel geinteresseerd in een gesigneerd exemplaar,laat het ons svp weten via info@boekhandelsnoek.nl
 
 of 010-4139666,dan zorgen wij voor een exemplaar,voorzien van handtekening en/of opdracht! 
 
Boekhandel Snoek
Meent 126 ,3011 JS Rotterdam  

010-4139666 

www.boekhandelsnoek.nl

 

 

 

 

  • Winkelmandje