• Rotterdam Mainport of Europe

Rotterdam Mainport of Europe

Artistieke blik op een wereldhaven

De maritieme tekeningen en aquarellen van Ronald van Rikxoort hebben inmiddels over heel de wereld een plek gevonden. Overal op aarde genieten liefhebbers van zijn unieke kunstwerken. In het boekwerk dat deze maand van hem verschijnt, staat zijn visie op de haven van Rotterdam centraal. De familie Van Rikxoort had haar wortels in IJsselmonde en omgeving. Maar Ronald werd geboren in Heerlen in Limburg, waar zijn vader als profvoetballer naartoe was getrokken. Na zijn opleiding aan de kunstacademie in Maastricht kwam Ronald te werken als reclame-ontwerper. Maar bovenal was en is hij een bezeten en bekwaam schilder van schepen, havens en zeegezichten. Aan de Rotterdamse haven is hij met hart en ziel verknocht. Daar slentert hij langs de kades of vaart hij mee op watertankers om zich te laten onderdompelen in de geuren en de kleuren van het moderne havenbedrijf langs de Nieuwe Waterweg. Uiteindelijk resulteert dat in zijn sfeervolle, dynamische en wereldberoemde tekeningen en aquarellen.
Het prachtige boek (harde kaft, 170 pagina’s met 80 groot formaat schilderingen, 28 x 21 cm, zware kwaliteit papier) kost € 39,95 en is te bestellen bij Boekhandel Snoek

 

 

The marine scenes painted by Ronald van Rikxoort clearly show his fascination for the large and lively port of Rotterdam. His roots lie in and around IJsselmonde (i.e. the mouth of the river IJssel: nowadays a part of Rotterdam). He graduated from the Maastricht Academy of Fine Arts. His pictures of ships, harbours and seascapes have earned him international recognition and admiration. This book with his artistic view of the modern world port of Rotterdam is published this month. The splendid book (hard cover, 170 pages with 80 large format painting, 28 x 21 cm, heavy quality paper) costs € 39,95 and can be ordered from Boekhandel Snoek .

 

 

  • Winkelmandje