• Presentaties

 Presentatie Ons Feyenoord

De legendarische Feyenoord-verdediger Rinus Israel neemt vrijdag 18 augustus rond 16.00 uur in Boekhandel Snoek het eerste exemplaar in ontvangst van het boek Ons Feyenoord (Een voetbalclub als way of life) van Bob Dijkgraaf. 


 

Presentatie Kampioensboek Feyenoord bij Boekhandel Snoek

Lee Towers,Leo Beenhakker Ben Wijnstekers, André Stafleu,Carlo de Leeuw en vele anderen zullen vrijdag 19 mei van de partij zijn bij de feestelijke presentatie van Coolsingel! #Feyenoord Kampioen 2016-2017 . U bent van harte welkom vanaf 16.00 in Boekhandel Snoek, Meent 126 ,#Rotterdam!
De Coolsingel is eindelijk weer volgestroomd! Op 15 mei zagen honderdduizenden Feyenoord supporters hoe hun favoriete club en spelers werden gehuldigd. Na 18 jaar weer Kampioen van Nederland!
 

 

Deze week verschijnt Coolsingel! Feyenoord kampioen 2016-2017, het speciale kampioensboek, geschreven door Feyenoord kenner Leo Verheul , dat je het zo succesvolle seizoen weer helemaal opnieuw doet beleven. Een seizoen waarin Feyenoord vanaf de eerste speelronde bovenaan stond en deze positie niet meer afstond. Een seizoen waarin creativiteit, doorzettingsvermogen, teamgeest en geloof in eigen kunnen resulteerde in een terecht kampioenschap. Naast alle wedstrijdverslagen, statistieken, overzichten en de schitterende foto’s van John de Pater die alle belangrijke momenten in beeld brengt, bevat Coolsingel! commentaren van ‘stadion speaker’ Peter Houtman en herinneringen van Feyenoord iconen als Ben Wijnstekers, Carlo de Leeuw en André Stafleu en natuurlijk de onnavolgbare woorden van Leo Beenhakker.

 


Presentatie dichtbundel Over Leven van Tanja Helderman
Zondag 21 mei 2017 Boekhandel Snoek

'Over leven' staat vol gedichten die recht uit het hart komen. In klare taal. Over alledaagse thema's die raken en ontroeren. Bovendien is het een kleine knipoog naar het werkwoord 'overleven'. Dit heeft voor dichter Tanja Helderman een persoonlijke betekenis, omdat het ook betrekking heeft op de afgelopen jaren uit haar privéleven. In deze periode heeft ze zich ontworsteld aan een bestaan dat haar niet meer paste. Uiteindelijk vond ze zichzelf weer terug in een leven dat rijker is dan ze ooit durfde te dromen.
Taal loopt als een rode draad door Tanja's leven. Na het afronden van haar studie logopedie en taalkunde werkt ze inmiddels ruim achttien jaar met veel plezier als logopedist. Sinds april 2015 beheert ze daarnaast haar eigen Facebookpagina TAALig, die wordt gevolgd door ruim vijfendertigduizend enthousiaste taal- en poëzieliefhebbers.
Tanja Helderman (1974) is in 2015 begonnen met het schrijven van gedichten. Ze studeerde logopedie en neurolinguïstiek en is momenteel werkzaam als logopedist in Rotterdam. 'Over Leven' is haar debuutbundel.
 
 
 

 


 

Presentatie Het Legioen in Boekhandel Snoek

Eerste exemplaar voor Leo Beenhakker ,vrijdag 31 maart ,16.00 uur !

Het Legioen,laatste titel van de eeuw
Naarmate de jaren verstrijken neemt het seizoen´98/´99 legendarische proporties aan. Onlangs wijdde Andere Tijden Sport er nog een special aan. Het Legioen gaat over Feyenoord en de Feyenoord-supporters in dit hectische seizoen '98/'99.

 

De focus ligt op de Feyenoordsupporters en de reis die zij afleggen naar het kampioenschap. Een reis die begint met de seizoensopening in het broeierige Sittard en die eindigt met de huldiging op een uitzinnige Coolsingel.
Dit boek gaat over een kolkende Kuip tijdens De Klassieker, de bizarre treincombi's naar PSV en Ajax, de gitzwarte rellen rondom de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag en de intense avond in het Gottlieb Daimler Stadion van Stuttgart, gevolgd door een ontgoochelende return in Rotterdam. Ook de heftige busreizen naar FC Twente en FC Utrecht en de extreme vreugde bij de last-minute goals tegen SC Heerenveen en Vitesse komen voorbij.
Het Legioen beschrijft het gevoel dat een exploderende Kuip bij je losmaakt. Over de run op kaarten, de jurist en de havenwerker die brullend zij aan zij staan, de fakkels, de lauwe koffie met koude hamburgers, de strijd met de ME en over de wisselwerking tussen de verschillende typen supporters.
Alles wat het Legioen mooi en lelijk maakt komt voorbij: eeuwige liefde, blinde haat, diepe teleurstelling en intense euforie; niets is het Legioen vreemd. Maar ook de donkere kant van het Legioen komt uitgebreid aan bod: het onbedwingbare gevoel dat mannen - die geen hooligan zijn - meezuigt in hun emoties.
Dit boek vertelt, van binnenuit, het verhaal van het Legioen met al zijn mooie en rafelige kanten. De lezer beleeft de sfeer en idiotie alsof hij er zelf bij is. Dit is het Legioen. Dit is Feyenoord!
Met een voorwoord door oud-aanvoerder Jean-Paul van Gastel
Berne van Leeuwen (1980) heeft een absolute passie voor voetbalclub Feyenoord. Al sinds zijn dertiende bezoekt hij de wedstrijden. Van Leeuwen is salesmanager Noord-Europa bij een internationaal zuivelconcern. Hij woont met zijn gezin in Utrecht.
 

 


Gerard Cox presenteert Nijntje in de diergaarde opse rotjeknors in Boekhandel Snoek

Op zaterdag 11 februari wordt Nijntje in de diergaarde opse rotjeknors om 15.30 uur gepresenteerd bij Boekhandel Snoek aan de Meent 126 te Rotterdam. Tijdens deze presentatie zal door Gerard Cox, die het boekje heeft vertaald in het Rotterdams, het eerste exemplaar worden uitgereikt aan de waarnemend directeur van Diergaarde Blijdorp, Jaap de Jong.

Samen met Bert Nicodem heeft Cox deze Rotterdamse nijntjevertaling tot stand gebracht en daarbij gezocht naar de meest authentieke woorden en gezegden uit het Rotterdamse dialect. 
Nijntje in de diergaarde opse rotjeknors is de tweede Rotterdamse vertaling van nijntje. In het najaar van 2016 verscheen al opa en opoe pluis opse rotjeknors, eveneens vertaald door Gerard Cox en Bert Nicodem. Deze editie was een ongekend succes, binnen een maand na verschijning werden 8000 exemplaren verkocht.

 

toen zage ze een olifant
die bietste met z’n slurf
nijn zei: hier is een stukkie brood
steek dat maar in je murf

en hebbie daar die aap gezien
die bungelt aan een boom
met één hand los, is dat niet gers
dat vintie heel gewoon

Gerard Cox zal ook uit het boekje voordragen !

U bent van harte welkom!

 

 

 


Presentatie Rotterdam-Zuidwijk in de 20e eeuw  

Vrijdag 4 november wordt de nieuwste uitgave in de serie ‘Rotterdam, veranderingen in de 20ste eeuw’ gepresenteerd. In het dertiende deel van deze serie staat Zuidwijk centraal. De auteur F.C.G. (Fer) Huizer brengt deze wijk uitvoerig in beeld in ruim 230 foto’s met uitgebreide fotobijschriften. Voor het eerst zijn er ook verhalen van binnenuit toegevoegd aan het boek.
De eerste exemplaren worden vrijdag 4 november om 16.00 uur in de boekhandel van Arno Snoek op de Meent uitgereikt aan een tweetal mensen die nauw verbonden zijn met Zuidwijk, mevrouw Adri Moulijn, weduwe van Feyenoorder Coen, en huisarts dokter Jan Van Vliet.

Wie een geschiedenis heeft met Rotterdam Zuidwijk zal met volle teugen genieten van dit fraaie fotoboek. Er is veel zorg besteed aan de uitvoering en velen zullen vast zelf herinneringen kunnen aanhalen wanneer ze terug denken aan een groot voetballer uit de wijk of aan de dokter die nooit ver van de patiënt af stond. Fer Huizer is diep in zijn omvangrijke foto-arsenaal gedoken en heeft een schat aan oude beelden opgediept. Natuurlijk veel fraaie plaatjes van het oude Zuidwijk, maar nog veel fraaier is hoe het ontstaan en de groei van het nieuwe Zuidwijk in beeld zijn gebracht. Je ziet de wijk als het ware voor je ogen groeien.
Uitgeverij De Oude Stad bv is trots op dit tweede boek dat zij, samen met Fer Huizer, hebben kunnen produceren en nodigt iedereen uit vrijdag 4 november de presentatie van ‘Rotterdam Zuidwijk in de 20ste eeuw’ bij te wonen.

Aanvang:16.00 uur
 
 
 
 

Presentatie Dossier Feyenoord in Boekhandel Snoek 

Dossier Feyenoord is een boeiend dossier met onthutsende conclusies, onthullend feiten- en cijfer materiaal en vlijmscherpe conclusies van clubiconen Willem van Hanegem en Jan Boskamp, weergegeven door journalist Bert Nederlof. De vraag waarom het kampioenschap zo ver weg is gebleken wordt eindelijk beantwoord…


Uitreiking van het eerste exemplaar door Leo Beenhakker, zaterdag 1 oktober in Boekhandel Snoek, Meent 126, Rotterdam.
Aanvang 14.00 uur

 

 

 


Presentatie Kommer en Kwel in Rotterdam 

 

KOMMER EN KWEL IN ROTTERDAM -Moord, doodslag en andere misdrijven 1904 - 1940

van historicus Frank van Riet wordt op vrijdag 9 september gepresenteerd in Boekhandel Snoek 

Helmoed Wierda, plaatsvervangend Eenheidschef Rotterdam,ontvangt het eerste exemplaar !

Aanvang : 16.00 uur !

 

Vanaf het begin van de vorige eeuw legde de fotografische dienst van het Rotterdamse politiekorps alle kommer en kwel vast op de gevoelige plaat. Als er sprake was van een misdrijf, dan ging de politiefotograaf naar de betreffende locatie en maakte de noodzakelijke kiekjes. De ene keer stond hij in een rovershol of in een pand waar een moord gepleegd was, terwijl hij in een ander geval naar een inbraak moest, waarbij een opengebroken kluis was aangetroffen. Ook fotografeerde hij vals geld, inbrekerswerktuig met bijbehorende sporen, of een vermeende wapensmokkel.

 

De glasnegatieven gingen, nadat de zaak met of zonder succes was afgerond, naar het archief, maar werden later na één of meerdere opschoningsacties vernietigd. Hiermee ging een stukje stadsgeschiedenis en haar crimineel verleden verloren. Wat overbleef waren boeken met in het algemeen nooit eerder gepubliceerde afdrukken.
Gelukkig overleefden deze boeken de archiefvernietigingen wel en kwamen na enkele verhuizingen weer boven water. De gebeurtenissen achter de foto’s konden met behulp van krantenartikelen gereconstrueerd worden. Door de tekst samen met de unieke foto’s in dit boek op te nemen, wordt een vaak onbekend deel van de Rotterdamse criminaliteitsgeschiedenis in de eerste helft van de vorige eeuw belicht. Tevens worden flarden van het voor altijd verdwenen stadsbeeld zichtbaar.
Over de auteur:
Frank van Riet is historicus. Hij promoveerde in 2008 in Amsterdam op de rol van het Rotterdamse politiekorps tijdens de bezetting.
 

Presentatie fotoboek We did it ! ,Sparta kampioen seizoen 2015-2016

Boekhandel Snoek dinsdag 7 juni 2016 ,aanvang 16.00 uur 

Het succesvolle seizoen van Sparta zal onvergetelijk blijven. 

Carla Vos, die Sparta al tien jaar fotografeert, heeft van het afgelopen seizoen alle competite- en vriendschappelijke wedstrijden bezocht
en heeft daar een uniek fotoboek met honderden foto’s van gemaakt met als titel ‘We did it’, als vervolg op hoofdsponsor Axidus, dat ‘we can do it’ als pay-off heeft.
 
Het boek  wordt dinsdagmiddag om 16.00 uur gepresenteerd in Boekhandel Snoek, Meent 126, Rotterdam aan Ron van Loenen en Marco Graute van de directie van Axidus. Hoewel veel spelers op dit moment met vakantie zijn komt Denzel Dumfries juist terug uit de Antillen om de presentatie bij te wonen .
 
Voor Sparta Rotterdam was het een ongelooflijk mooi seizoen 2015-2016, waarin de club kampioen werd van de Jupiler League en daardoor als oudste betaalde voetbalclub weer terugkeert in de eredivisie! Carlo Vos bezocht als fotograaf alle thuis en uitwedstrijden van Sparta, zowel van de competitie als alle oefenwedstrijden en maakte er een fraai fotoboek van 192 pagina's van op groot formaat (30 x 24 cm).

Een compleet overzicht van het zo succesvolle seizoen, dat als een fraai document kan worden gekoesterd. Het kreeg de titel 'We did it' mee, als eerbetoon aan sponsor Axidus, die het motto 'We can do it' hanteert. Hoe het boek eruit ziet is via onderstaande link te zien.


https://vimeo.com/168434015
 

 


 Rotterdam onbewolkt 

Presentatie van Rotterdam Onbewolkt van fotograaf Peter Elenbaas

Vrijdag 22 april ,16.00 uur 

Locatie : Boekhandel Snoek

Paul van de Laar, directeur van Museum Rotterdam die de inleiding schreef, vertelt over zijn favoriete stad van bovenaf gezien.

Daarna heffen we het glas op dit bijzonder fraaie boek waarin Rotterdam beter dan ooit tot zijn recht  komt. 

 

Rotterdam onbewolkt

Peter Elenbaas, tekst Paul van de Laar 

Na de succesvolle fotoboekenreeks Amsterdam onbewolkt, publiceert Peter Elenbaas nu Rotterdam onbewolkt, met indrukwekkende luchtfoto's van de tweede grootste stad van Nederland.
Verrassend is dat juist de vele hoogbouw in de stad echt tot zijn recht komt in dit fotoboek, want het vogelvluchtperspectief maakt architectonische details zichtbaar die vanaf de grond nauwelijks opvallen. De foto's van Elenbaas tonen een stad van contrasten, waarin de Sint Laurenskerk, het enige middeleeuwse gebouw dat de stad nog heeft, zijn oude vertrouwde plaats inneemt naast de nu al beroemde Markthal uit 2014.

We zien de Nieuwe Maas met de iconische Erasmusbrug en de kubuswoningen van Piet Blom boven de Blaak, maar Rotterdam onbewolkt is natuurlijk niet compleet zonder de wijken Charlois, Spangen en Katendrecht. 

 

Boekhandel Snoek

Meent 126

3011 JS Rotterdam

010 - 413 96 66

info@boekhandelsnoek.nl

www.facebook.com/boekhandel.snoek


www.boekhandelsnoek.nl

  • Winkelmandje