• Feyenoord

FEYENOORD

Feyenoord Cupfighters! Jaarboek seizoen 2015-2016

 

 De Feyenoord avonturen van Konijn, Aap en Buffel

 

De Feyenoord avonturen van Aap, Koe en Zebra 

 

FEIJENOORD KAMPIOEN 1965

 

De Klassieker

010 en 020 Eeuwige rivalen

 

De wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zijn het meest beladen in de voetbalcompetitie. De wedstrijden zijn altijd heftig, soms te heftig, zowel binnen als buiten het veld. Het is onze enige echte klassieker: de godenzonen uit Amsterdam tegen het arbeidersvolk uit Rotterdam.

Voetballiefhebber Peter Dijkhoff zocht naar de herkomst van de enorme rivaliteit tussen 020 en 010. Uitgaande van belangrijke gebeurtenissen in de clubgeschiedenissen sprak hij met oud-voetballers en groef in de gedachtegang van de supporters en fans. Ook liet hij journalisten, voetbalhistorici en een hoogleraar stadssociologie aan het woord.

Hoe ervaren gelauwerde iconen van beide clubs zoals Henk Fraser, Andy van der Meijde, Sjaak Swart en Jan Boskamp de al vele decennia durende rivaliteit? Wat is hun eigen houding naar de tegenstander en hoe gaan zij om met de gewelddadigheden tijdens en na de wedstrijd? Hoe zien zij de rol van de overheid? En wakkeren de media de onderlinge rivaliteit juist aan?

Hoe diep is de clubliefde van de fans eigenlijk geworteld? Veel van hen ervaren een verloren wedstrijd als een zwaar persoonlijk verlies. Is de rivaliteit van Feyenoorders naar Ajax groter zijn dan andersom? Voelen ze zelfs zoveel antipathie tegen Ajax dat zij de hoofdstad liever mijden? En beschouwen de Ajacieden Feyenoord als een wat sneue club?

De kernvraag waar De Klassieker een antwoord op geeft is: zijn de supporters van beide clubs wezenlijk anders, of hebben ze meer met elkaar gemeen dan wordt gedacht?

 

De geschiedenis van Feyenoord

 

De geschiedenis van Feyenoord. Deel 1: De oertijd (1908-1921)

Over de geschiedenis van Feyenoord in het tijdperk van het betaalde voetbal zijn boeken vol geschreven. Feyenoord werd echter al in 1908 opgericht, en ook in de periode vanaf 1908 behaalde de club opmerkelijke successen.

In deel 1 van de Geschiedenis van Feyenoord - De Oertijd beschrijft auteur Jan Oudenaarden het ontstaan van de voetbalclub en de wederwaardigheden van club, spelers en bestuurders tot het moment dat de hoogste klasse werd bereikt. Deel 1 beschrijft de ontwikkeling van het voetbal in het algemeen en spitst zich iets later toe op Feyenoord. Alle gespeelde wedstrijden over de periode 1908-1921 worden beschreven. Er zijn achtergrondverhalen over wedstrijden binnen en buiten Rotterdam, over individuele spelers en familiebetrekkingen tussen spelers. Van alle spelers en bestuurders uit de periode zijn gegevens achterhaald en opgenomen. 

In De Geschiedenis van Feyenoord beschrijft Feyenoordkenner bij uitstek Jan Oudenaarden in drie rijk geïllustreerde boeken de wederwaardigheden tussen 1908 en 1954 van de volksclub bij uitstek. Deel 2: Feyenoord. Het interbellum, en deel 3: Feyenoord. Oorlog en Vrede verschijnen in de loop van 2015.

De vroege geschiedenis van Feyenoord volledig uit de doeken in drie kloeke boeken. 

Een must voor iedere supporter van de rood-witten!

 

Wij zijn Feyenoord ! ,jaarboek 2013 - 2014

 

De verschillen en overeenkomsten tussen de fans van twee voetbalgrootmachten


- Verzameling interviews met Ajax- en Feyenoord-fans van het eerste uur
- Van student tot horecaondernemer en van huisvrouw tot jurist
- Wat betekent voetbal voor hen en hoe diep is hun clubliefde geworteld?
- Zijn de supporters van beide voetbalclubs wezenlijk anders, of hebben ze in werkelijkheid meer met elkaar gemeen dan wordt gedacht?
- Met tweezijdig bedrukt omslag voor alternatieve titel: 020 - 010


Albert Dogger is historicus en journalist en heeft een voorliefde voor voetbalclub Ajax. Bas van der Wel is fotograaf en Feyenoord-supporter en heeft de voetballiefhebbers uit 010 - 020 op ongekunstelde wijze geportretteerd. Hun verdeeldheid weerhield hen er gelukkig niet van om hun krachten te bundelen en dat resulteerde in een prachtig boek.

 

 

Willem ,de voetballer . Willem van Hanegem 70 jaar

 

  Feyenoord door het oog van Piet Bouts

 

   

  De Doorbraak Feyenoord 2012 - 2013                Feyenoord - Ajax

 

                                          

            Feyenoord 2002

                                           

 

Niets is sterker dan dat ene woord... 

 

         

Hand in Hand, kameraden                                  Wij houden van die club , Feyenoord

 

                 

  Het Feyenoordpad                                   Het Feyenoord-Mysterie

 

 

  Coen Moulijn

 

 

 Boekhandel Snoek

 Meent 126

 3011 JS Rotterdam

 

 www.boekhandelsnoek.nl

 

 

  • Winkelmandje